Inverko door verkoop van twee dochterbedrijven uit recycling

LEEK Twee kunststofbedrijven van Inverko in Leek zijn verkocht. Over de toekomst van het in geldzorgen verkerende bedrijf zijn nog onderhandelingen gaande.

Inverko moest in mei surseance van betaling aanvragen. Voor dochterbedrijf Inverko Polymers volgde een faillissement. Dit handelsbedrijf zal geen doorstart maken, zo heeft curator Harm-Jan Meijer (De Haan Advocaten) gemeld. Daarmee verliezen twaalf mensen hun baan.

Als bewindvoerder van het moederbedrijf heeft Meijer dochterbedrijven Synaplast in het Duitse Niederlangen en Equipe/Inverko Compounding in Emmen verkocht. Daarmee neemt Inverko volledig afstand van recyclingactiviteiten.

Inverko bezat de helft van de aandelen in het Emmer bedrijf. Dat pakket is overgenomen door de andere aandeelhouder Sequoia. Die heeft de naam inmiddels omgedoopt in Tandem Circular Solutions. Die onderneming gaat zich volledig richten op verwerking van huishoudelijke afvalstromen tot nieuwe grondstoffen. De Van Gansewinkelgroep in Eindhoven neemt de recycling van elektrische en elektronische producten over. Het bedrijf verplaatst die activiteit naar zijn bedrijf Coolrec in Emmen. Daarmee krijgen zeker vijf werknemers een nieuwe werkgever.

Synaplast, dat in 2014 werd ingelijfd, is overgenomen door de huidige directeur. Over de toekomst van het beursgenoteerde Inverko meldt Meijer dat daarover onderhandelingen gaande zijn. Aandeelhouders kunnen binnenkort hun zegje doen over de ontwikkelingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.