Jumbo ontketent oorlog met Heineken

In een paginagrote advertentie opende supermarktketen Jumbo vanochtend de aanval op bierbrouwer Heineken. Die zou geen kratten bier meer aan het concern willen leveren omdat Jumbo het bier te goedkoop aanbiedt.

,,We vinden het heel vervelend dat u de komende tijd mogelijk geen kratten Heineken bier in onze winkels aantreft. Heineken kan de kratten bier niet leveren omdat ze, naar eigen zeggen, onze vraag niet aankunnen. Wij vermoeden echter dat er nog een andere reden is. Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aan u aanbieden. Maar wij laten u dit voordeel natuurlijk niet afnemen en houden vast aan ons prijsbeleid."

Een woordvoerder van Heineken zegt tegen RTL Nieuws dat het wel degelijk om een productieprobleem gaat. Ook benadrukt de woordvoerder dat de bierbrouwer geen invloed wil hebben op het prijsbeleid van Jumbo.

Een krat Heineken kost bij Jumbo €9,99. Bij Albert Heijn en Plus betaal je €14,99 voor een krat bier. ,,Een slimme manier van Jumbo om zich weer in de kijker te spelen als de goedkoopste", zegt een twitteraar over de advertentie. Uit een test van Dagblad van het Noorden bleek Jumbo goedkoper te zijn dan prijsvechter Aldi.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.