Kantoor Dagblad van het Noorden verkocht

Vastgoed Groningen Ontwikkelingen heeft het kantoor van NDC Mediagroep aan de Lübeckweg in Groningen gekocht. De mediagroep blijft een deel van het kantoor huren.

Financieel-directeur Jantje Schiphorst is blij met de deal. De uitgeverij van onder meer Dagblad van het Noorden gebruikt nog maar de helft van het gebouw, nadat eerder de drukkerij-activiteiten en enkele ondersteunende afdelingen waren verplaatst naar Leeuwarden. De verkoopsom bestaat uit een bedrag ineens plus vervolgbetalingen op basis van de verhuurresultaten, zo stelt zij.

Industrieel karakter

Vastgoed Groningen Ontwikkelingen constateert dat de kantorenmarkt aantrekt, aldus Bert Lokken. Het bedrijf zal op zoek naar nieuwe huurders voor het pand. Ook een verbouwing van de zogeheten drukfabriek is een optie, alhoewel Lokken gecharmeerd is van het industriële karakter en dat mogelijk wil handhaven.

Het vastgoedbedrijf heeft een grote portefeuille kantoren en woningen, waaronder het voormalige KPN-gebouw aan het Stationsplein in Groningen. Het bedrijf verbouwt ook kantoren tot appartementen. Een voorbeeld daarvan is La Belle Alliance aan de Hereweg in Groningen. Daarin komen naast kantoren ook zestig luxe huurappartementen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.