Last van files rond Groningen? Pak de kantoorbus

Last van de files tussen Assen en Groningen? Drenthe Tours in Assen komt met de oplossing: vanaf april 2018 gaat hij rijden. Tenminste...

De originaliteitsprijs claimt directeur Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours niet. Met de komst van de KPN naar Groningen in de vorige eeuw reed er dagelijks een kantoorbus tussen Den Haag en Groningen, zo herinnert hij zich nog. ,,En in België rijdt momenteel een kantoorbus.”

Drenthe Tours wil drie luxe bussen aanschaffen die ’s morgens vroeg en ’s middags pendelen tussen Assen en Groningen en omgekeerd. De passagiers kunnen zo zonder verkeersstress naar hun werk en weer naar huis reizen.

Is er dan veel stress onderweg?

Het verkeer in en rond Groningen loopt geregeld vast. De snelwegen A7 en A28 komen steeds vaker voor in de filemeldingen voor de radio.

In de stad staan de wegen vol en buiten de stad zorgen haastige automobilisten veelvuldig voor ongevallen die de wegen blokkeren.

En nu gaat ook nog eens de te drukke zuidelijke ringweg in Groningen op de schop.

Maar de kantoorbus rijdt ook over die drukke weg

Dat klopt maar Drenthe Tours hoopt afspraken te maken over het gebruik van de vluchtstroken en de busbaan, net zoals het openbaar vervoer dat mag. Dat scheelt nogal wat tijd en ergernis.

Er rijdt toch ook een trein tussen Assen en Groningen?

Directeur De Vries is voorbereid op die vraag en heeft in zijn ogen belangrijke argumenten vóór zijn busdienst:

  • de passagier wordt voor zijn kantoor afgezet
  • de passagier heeft een gegarandeerde zitplaats met werktafel en elektriciteit voor een computer
  • de passagier krijgt de beschikking over krachtige wifi
  • printer en koffiezetapparaat in de bus voor algemeen gebruik

Het staat dus nog niet vast of de kantoorbus werkelijk gaat rijden...

Nee, De Vries, kan nog geen uitsluitsel geven. Hij is momenteel naarstig op zoek naar klanten in Assen en Groningen, die een kantoorbusabonnement willen nemen. Het liefst hele kantoren tegelijk of meerdere dicht bij elkaar om de ritten zo efficiënt mogelijk te maken.

Ergens in december valt het besluit of de kantoorbus werkelijk vanaf april 2018 gaat rijden. Die keuze moet dan worden gemaakt om nog tijdig twee nieuwe bussen te kunnen bestellen en in te richten voor 42 passagiers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.