Ludieke protestactie met e-bikes slaat aan

Circa veertig fietswinkels hebben zich geschaard achter de ludieke actie van Karina Zijnge tegen de e-bike-verkoop door MediaMarkt.

Komende maandag start MediaMarkt onder meer in Groningen met de verkoop van e-bikes. Na acties bij bouwmarkten en andere winkelketens is het de zoveelste aanval op de zelfstandige fietswinkel. Als knipoog bedacht Zijnge van Fietsverda Fietsen in Groningen een tegenactie om de kopers van een e-bike een televisie cadeau te doen. Gezien de respons denkt Zijnge dat haar actie doorgaat, zij het vermoedelijk via het uitdelen van cadeaubonnen die bij een televisieverkoper kunnen worden ingewisseld.

Zijnge verwacht ondanks de laatste aanval dat de fietswinkel als specialistisch bedrijf zal blijven bestaan. De aankoop van e-bikes vergt advies en de fietsen behoeven vervolgens ook onderhoud. Vooral dat laatste is een onderschatte factor, meent Zijnge. ,,Het is lastig aan de consument uit te leggen hoe belangrijk service is en hoe lastig het is om goede monteurs te krijgen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.