Minder faillissementen in Groningen en Drenthe

Het aantal faillissementen in het Groningse en Drentse bedrijfsleven is in maart flink lager, zowel ten opzichte van vorig jaar als van vorige maand. Ook landelijk is na een tijdelijke opleving van het aantal failliete ondernemingen weer sprake van een daling.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn in maart 7 Groningse bedrijven, instellingen en eenmanszaken failliet gegaan, tegen 31 in maart 2015. Tot nu toe zijn dit jaar 20 bedrijven in deze provincie op de fles gegaan.

In Drenthe gingen afgelopen maand 8 bedrijven bankroet, tegen 27 in maart 2015. Het totaal voor dit jaar komt uit op 33. Friesland is in negatieve zin koploper met 46 faillissementen in het eerste kwartaal. Afgelopen maand gingen nog 19 bedrijven failliet, eentje minder dan een jaar terug.

Landelijk zijn in maart 436 bedrijven en 71 eenmanszaken omgevallen. Daarmee komt het totaal voor de eerste drie maanden van 2016 wel 20 procent lager uit dan vorig jaar minder bedrijven failliet dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In maart leverde de handel de meeste omgevallen bedrijven op, gevolgd door financiële instellingen en bedrijven in zakelijke dienstverlening. Relatief gezien blijft de horeca volgens CBS de sector met de meeste faillissementen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.