Minder vluchten van Eelde naar Londen

Er wordt geschrapt in het aantal lijnvluchten van Eelde naar Londen. Nu vliegt Stobart op werkdagen nog drie keer per dag van en naar Londen.

Stobart schroeft het aantal vluchten naar Southend Airport per 1 april terug van achttien naar elf per week. In een verklaring geeft het Britse luchtvaartbedrijf aan dat de bezetting van de vluchten van en naar Eelde onvoldoende is en het de vliegtuigen efficiënter wil inzetten.

Het nieuwe vluchtschema voorziet in twee vluchten op maandag, donderdag en vrijdag en een op dinsdag en woensdag. In het weekeinde wordt drie keer naar Londen gevlogen.

Stobart neemt Flybe over

Stobart is eigenaar van vliegveld Southend en voert de vluchten op Eelde uit met toestellen van Flybe. Vrijdag werd bekend dat Stobart en luchtvaartmaatschappij Virgin het noodlijdende Flybe overnemen. De vliegtuigen van Flybe die Eelde aandoen zullen straks de kleuren van Virgin gaan dragen.

Het schrappen in de vluchten naar Londen is de zoveelste tegenvaller voor Groningen Airport Eelde. Eind december stopte Nordica met de lijnvluchten naar Kopenhagen en München.

Nieuwe bestemming

Maar Groningen Airport Eelde kondigde gisteren ‘positief nieuws’ aan. Maandag maakt de luchthaven een nieuwe bestemming bekend. Vermoedelijk een nieuwe lijndienst.

Eerder kondigde directeur Marco van de Kreeke van Eelde aan in gesprek te zijn met twee luchtvaartmaatschappijen die het verlies van Kopenhagen en München moeten opvangen.

Het verdwijnen van de lijnvluchten zorgde voor een fors tekort op de begroting voor dit jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.