Minnelijke schikking met advocaten Roder kantoor

Curator Robert Verdonk uit Heerenveen heeft met de advocaten Schuurmans en Lagerwaard van het failliete Schuurmans Advocaten uit Roden een minnelijke schikking getroffen.

Vraagtekens

In het eerste verslag na het faillissement plaatste Verdonk grote vraagtekens bij de handelwijze van zowel Wout Schuurmans als Reinhardt Lagerwaard, de (ex-)bestuurders van het Roder advocatenkantoor die met elkaar in conflict zijn. De curator trof talrijke merkwaardige transacties binnen het kantoor aan, waarbij het onderscheid tussen privé- en zakelijke transacties verre van helder was.

De privétuinman van Schuurmans stond bijvoorbeeld op de loonlijst, terwijl de moeder van Lagerwaard al sinds 2006 een vergoeding als ‘gastvrouw’ ontving; het kantoorpersoneel had haar nog nooit in die functie bezig gezien.

‘Geen bewijs’

Ten tijde van het eerste verslag had Verdonk nog niet met Lagerwaard gesproken en moest hij afgaan op beschuldigingen van Schuurmans jegens zijn ex-maat. Inmiddels is er contact geweest. ,,Er is geen bewijs gevonden dat dit (privé-onttrekkingen aan de zakelijke rekening, red.) in de mate en omvang als door mr. Schuurmans aangegeven, zou hebben plaatsgevonden’’, stelt hij nu vast.

Niettemin hebben beide bestuurders de zakelijke rekening aangesproken voor privébestedingen en dat geld moet worden terugbetaald. De curator heeft nu een minnelijke regeling getroffen met Schuurmans en gaat ervan uit dat zo’n schikking ook op korte termijn met Lagerwaard kan worden getroffen, zo meldt hij in het verslag.

Schikking

De curator tekent bij de schikkingen wel aan dat er geen sprake is van finale kwijting. Er kunnen namelijk nog claims worden neergelegd bij de failliete boedel. Zo is de Orde van Advocaten een onderzoek begonnen naar het beheer van de derdenrekening. Mochten er onregelmatigheden worden vastgesteld, dan wil de curator Schuurmans en Lagerwaard daarop alsnog kunnen aanspreken.

De schikking met Schuurmans houdt onder meer in dat de ex-advocaat circa 215.000 euro betaalt aan de curator.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.