Miron Violetglass, diep geworteld in Hoogeveen en beste bedrijf van Drenthe 2020

Winnaar Micha Medendorp van Miron Violetglass.

Miron Violetglass uit Hoogeveen is de beste Drentse onderneming 2020.

Na een competitie die, door corona, bijna een jaar in beslag nam, versloeg Miron vanavond in de finale in Meppel medefinalisten Bork Groep uit Stuifzand en Olijslager Groep uit Emmen.

Opvolger van Avitec

Iets meer dan 150 Drentse bedrijven meldden zich afgelopen voorjaar voor de competitie die uiteindelijk moest leiden tot het bedrijf dat Avitec uit Nieuw-Buinen zou opvolgen als beste Drentse onderneming.

Na een pitch in september bleven de drie finalisten over. Die finale zou in november in Ogterop in Meppel gehouden worden, maar werd vanwege aangescherpte coronamaatregelen uitgesteld naar deze week.

Veel kwaliteit

De finale werd dinsdagavond uitgezonden. Volgens de jury leverden de deelnemers dit jaar veel kwaliteit.

Miron bood uiteindelijke de meeste kwaliteit, zo oordeelde de jury. De Hoogeveners ontwikkelen en produceren glazen verpakkingen. De verpakkingen zijn gemaakt voor natuurlijke producten in voeding, supplementen, dranken en persoonlijke verzorging.

Nadrukkelijke keuze voor Hoogeveen

De jury is onder de indruk van de bedrijfsvoering bij Miron. De Hoogeveners doen zaken in 70 landen. Vanwege die internationale activiteiten zou vestiging in de Randstad, nabij Schiphol of Rotterdam, voor de hand liggen.

‘Miron kiest echter heel bewust voor vestiging in Hoogeveen, omdat daar de roots liggen. De binding met de provincie en het Noorden zit diep’.

Directeur Micha Medendorp zei supertrots te zijn op de overwinning.

Corona

Uiteraard stond de finale voor een deel in het teken van corona en de enorme tegenslag die die ondernemers brengt. Gedeputeerde Henk Brink maakte duidelijk dat wat hem betreft de steun voor ondernemers niet ophoudt als de coronacrisis voorbij is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Duurzaam ondernemen
Drenthe