Nieuwe commissarissen Groningen Seaports

Dertje Meijer uit Amsterdam en Joop Atsma uit Surhuisterveen treden toe tot de Raad van Commissarissen van Groningen Seaports.

De twee zijn voorgedragen door respectievelijk de gemeente Delfzijl en de provincie Groningen. Met hun voordracht is raad compleet. Andere leden zijn Marijke van Beek, Herman Roose en Bert Bruggeman (voorzitter).

Dertje Meijer is opgegroeid en heeft gestudeerd in Groningen. Ze heeft onder meer gewerkt bij Fokker Aircraft en Schiphol en is onlangs vertrokken als topvrouw van Havenbedrijf Amsterdam. Vanaf deze maand is zij algemeen-directeur van Pathé Nederland.

Joop Atsma is lid van de Eerste Kamer voor het CDA maar ook voorzitter van de Vereniging van Tankopslagbedrijven. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (water, luchtvaart, klimaat en milieu).

Volgens voorzitter Bert Bruggeman past de benoeming bij de verzelfstandiging van Groningen Seaports die in 2013 in gang is gezet en waardoor aandeelhouders op afstand van het bedrijf staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.