Ondernemingsraad Nouryon: 'Klavertaks' kost banen

De ondernemingsraad van Nouryon (voorheen Akzo) in Delfzijl verzet zich tegen de invoering van de CO2-belasting, waarvoor met name GroenLinks campagne voert.

De werknemersvertegenwoordiging waarschuwt in een open brief met de ondernemingsraden van zestien andere grote bedrijven voor baanverlies of zelfs faillissementen, als de zogenoemde ‘Klavertaks’ er komt. Die brengt volgens hen de concurrentiepositie in gevaar van de bedrijven waar ze werken.,,Straks moeten we staal, benzine of chemie uit landen importeren die minder ambitieus zijn met maatregelen op het gebied van klimaat en emissiereductie”, aldus de briefschrijvers.

De ondernemingsraden noemen de aandacht voor de CO2-reductie terecht, maar wijzen erop dat de bedrijven waar ze voor werken al jaren voouitlopen met de aanpak van de uitstoot en energiebesparing.

Het schrijven is verder ondertekend door de ondernemingsraden van onder meer Tata Steel in IJmuiden, Dow Benelux in Terneuzen en de raffinaderijen van Shell en Esso. Ze vertegenwoordigen gezamenlijk ruim 50.000 werknemers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.