Ontslagen bij FrieslandCampina in Beilen

Zuivelconcern FrieslandCampina gaat de komende drie jaar ruim 200 van de huidige 767 medewerkers in Beilen ontslaan.

Ook bij de vestiging in Leeuwarden vallen ontslagen. Daar verdwijnen tussen de 120 en 145 arbeidsplaatsen.

Volgens het bedrijf kan efficiënter worden gewerkt en zijn daardoor minder mensen nodig.

Bij de vestiging in Beilen, waar kindervoeding en ingrediënten worden geproduceerd, komen tussen de 210 en 230 van de huidige 767 banen te en vervallen.

Daarbij gaat het om 80 tot 90 werknemers met een aanstelling voor onbepaalde tijd en 115 tot 125 tijdelijke en uitzendkrachten. De overige banen vervallen door natuurlijk verloop.

FrieslandCampina maakt in Leeuwarden gecondenseerde melk, bestemd voor export.

Extra handjes

FrieslandCampina heeft naar eigen zeggen de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit, onder meer in Beilen en Leeuwarden, en kostenefficiëntie.

,,Dan kom je op een punt dat de extra handjes, die tijdens dat proces hard nodig waren, niet meer nodig zijn", aldus een woordvoerder, die benadrukte dat de slag nodig is om concurrerend te blijven.

Overigens zullen bedrijfsbreed banen op de locaties verdwijnen. ,,Zowel bij productie, als op kantoor en bij het management", verduidelijkte de woordvoerder. Die meldde verder dat de komende jaren in stappen een aantal ontslagrondes volgen.

Bij het concern werken wereldwijd circa 22.000 mensen. Op de 140 tot 160 vaste werknemers die hun baan verliezen is het geldende Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.