Ook TUI stopt met vakantiereizen wegens coronavirus

Ook TUI stopt met vakantiereizen ANP

TUI stopt met alle vakantiereizen met een vertrek tot en met 31 maart. Reizigers krijgen een voucher waarmee zij op een later tijdstip een reis kunnen uitkiezen, meldt de reisorganisatie zondag. Eerder meldden Corendon, de Sunweb Group en Prijsvrij al dat ze hun reizen en cruises annuleren wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Op alle bestemmingen waar een inreisbeperking geldt of waarvan de reisorganisatie vindt dat de reizigers er geen vakantie meer kunnen hebben zoals die hoort te zijn, is de operatie volgens TUI feitelijk al stilgelegd. De reisorganisatie blijft vliegen zo lang er reizigers kunnen worden opgehaald uit de betreffende bestemmingen. „Wij willen ook hen weer veilig thuisbrengen. Wanneer die taak volbracht is, zullen wij stoppen met vliegen.”

TUI zegt niet alleen rekening te houden met vakantiegangers, maar ook met vele reizigers die een ticket hebben gekocht naar een bestemming waar zij willen verblijven of waar ze zelf wonen. „Zolang de lokale autoriteiten dit toestaan en wij hen thuis kunnen brengen, zullen we vliegen.”

menu