Oud-bankier De W. persoonlijk failliet

Herman de W. uit Eelderwolde op 11 mei in de rechtbank in Zwolle.

Oud-bankier Herman de W. is persoonlijk failliet verklaard. Dat meldt curator Paul van Boven uit Assen.

Herman de W. moest zich twee weken geleden verantwoorden in de rechtbank in Zwolle voor het verduisteren van een miljoenenerfenis van een 12-jarige. Er werd een straf van vier jaar tegen hem geëist. Het vonnis wordt volgende week uitgesproken.

Curator Van Boven heeft getracht in contact te komen met De W., maar die vertoeft volgens hem in het buitenland. „Ik heb van zijn advocaat begrepen dat hij wel in verzet gaat tegen het faillissement”, zegt Van Boven.

Leningen

Wie het faillissement heeft aangevraagd is nog onbekend. Namens die onbekende persoon heeft advocaat Wim Entzinger de procedure in gang gezet. Entzinger: „Mijn cliënt heeft leningen aan De W. verstrekt en die zijn slechts zeer ten dele terugbetaald.”

De W. zou de laatste tijd in Roden hebben gewoond, zo blijkt uit het faillissement. Tijdens de rechtszaak meldde hij al aan de grond te zittten. De W. was als bewindvoerder in 2007 verantwoordelijk voor het kapitaal van een destijds 12-jarige. Het geld gebruikte hij voor de mislukte redding van beleggingsvehikel Reggehuys, waarvan hij bestuurder en mede-eigenaar was.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Adriaan B. en Herman de W.
menu