Oud-directeur kan geen bod doen op aandelen kippenslachterij

De in Groningen gevestigde investeringsmaatschappij el Nino hoeft haar aandelen in kippenslachterij Frisia Food Group (FFG) in Haulerwijk niet aan te bieden aan de ontslagen directeur Anton Storteboom.

Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald in het kort geding dat Storteboom had aangespannen tegen el Nino van de vermogende zakenman Albert Jan Postma uit Niebert. Hij beriep zich op afspraken die hij in 2010 maakte met Postma. Die hielden volgens hem onder meer in dat hij het recht heeft de aandelen van FFG te mogen kopen tegen eenzelfde prijs als een andere kandidaat-koper zou willen betalen.

Onderhandeling

Storteboom liet die rechten gelden op het moment dat el Nino kort geleden meldde in onderhandeling te zijn met een kandidaat-koper. Hij eiste in het kort geding dat Postma het zogeheten ‘optierecht’ nakwam.

Volgens Postma kon hij zich niet op dat recht beroepen, onder meer omdat nooit aandelen aandelen in het bedrijf had gekocht zoals in 2010 ook was afgesproken.

Niet voldoende aannemelijk

De kortgedingrechter stelt in haar uitspraak dat de oud-directeur niet voldoende aannemelijk kan maken dat hij in een bodemprocedure zijn gelijk zou halen. Daarom wijst zij de eis van Storteboom af. Hij moet bovendien de proceskosten die el Nino heeft gemaakt, betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.