Per april 2018 met de kantoorbus van Assen naar Groningen

De kantoorbus tussen Assen en Groningen gaat vanaf 2 april 2018 rijden. Drenthe Tours heeft de eerste bus bij de fabrikant in bestelling.

De werkzaamheden voor de zuidelijke ringweg in Groningen en de daaraan gekoppelde verkeersproblemen op de A28 hebben Drenthe Tours op het idee gebracht een kantoorbus te laten rijden tussen Assen en Groningen. De bus zal files op de snelweg kunnen omzeilen door gebruik te maken van onder meer de vluchtstrook, zo is de filosofie.

Drenthe Tours wil eigenlijk met drie kantoorbussen gaan rijden op het traject. Het doorgaan van het project was voor directeur Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours echter afhankelijk gesteld van de belangstelling.

Werktafel, wifi en 220 Volt

Inmiddels zijn zoveel zitplaatsen verkocht dat De Vries de eerste bus bij de fabrikant zal bestellen en zal laten inrichten als kantoorbus. Dat laatste biedt iedere gebruiker een werktafel, wifi en 220 Volt. Vooral dat reistijd als werktijd kan worden ingevuld, heeft de eerste klanten over de streep gehaald, aldus De Vries.

De Vries is er niet over verbaasd dat het aantal aanmeldingen nu nog beperkt is. Het werk aan de zuidelijke ringweg is voortdurend uitgesteld, waardoor de mensen het nut van de kantoorbus nog niet beseffen, veronderstelt hij. Daarnaast hebben veel beslissingsnemers bij potentiële bedrijven volgens hem het druk met eindejaarswerkzaamheden. De Vries verwacht dat de belangstelling toeneemt naarmate de gevolgen van de activiteiten rond de ringweg meer in beeld komen.

De eerste kantoorbus gaat vanaf 2 april rijden van Assen-Zuid met verschillende opstapplaatsen aan de Europaweg naar het busstation in Assen-Noord om vervolgens via de A28 naar Groningen te rijden met het Europapark en het DUO-gebouw als eindstation.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.