Rechter verbiedt Engie ontslag 24 werknemers

ASSEN De kantonrechter in Assen verbiedt Engie Services Noord 24 werknemers te ontslaan.

De rechtbank meent dat de technisch dienstverlener het dienstverband met de personeelsleden niet mag verbreken omdat het bedrijf stelselmatig uitzendkrachten inzet. De uitspraak ligt in lijn met de opvatting van het UWV dat voor de betrokken medewerkers een ontslagvergunning weigerde. Engie trachtte vervolgens via de rechter van de medewerkers af te komen..

De FNV, die de personeelsleden bijstond in de rechtzaak, is blij met de uitspraak. ,,We hebben een van de grootste rechtzaken sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid gewonnen”, zegt Mariëtte Patijn, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid van de vakbond. Engie reageert pas op het oordeel als het de uitspraak nader heeft bestudeerd, zo laat een woordvoerder weten.

De rechtzaak vloeit voort uit een reorganisatie die Engie Service Noord bijna een jaar geleden aankondigde. Het bedrijf schrapte 120 van de ruim 800 banen. Daarbij zag het zich genoodzaakt 65 mensen te ontslaan. Met een deel van hen kwam het een vertrekregeling overeen. De FNV bleef de rechtmatigheid van het ontslag aanvechten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.