Resato gekroond tot beste Drentse onderneming in 2017

Resato Internationaal in Assen is uitgeroepen tot Drentse Onderneming van het jaar 2017. ,,Als frontrunner zoekt Resato letterlijk de grenzen van de techniek op’’, oordeelde de jury.

De toekenning van de prijs was donderdagavond het hoogtepunt van feestelijke bijeenkomst met circa tweehonderd Drentse ondernemers in De Nieuwe Kolk in Assen.

Resato (waterjetsnijders en druktest-apparatuur) liet in deze strijd deuren- en kozijnenleverancier BPZ uit Tynaarlo en Waterking uit Tynaarlo, fabrikant van amfibisch graafmaterieel, achter zich.

Vernieuwingsdrang

Jury-voorzitter, gedeputeerde Henk Brink, roemde de vernieuwingsdrang bij Resato. ,,Zij zet internationaal de nieuwe standaard op het gebied van hogedruktechnologie. Of het nu gaat om waterjetsnijders of componenten voor de olie- en gasindustrie, de oplossingen van Resato zijn indrukwekkend.”

Alhoewel Resato wereldwijd zijn producten slijt, is het een belangrijke afnemer van noordelijke toeleveranciers. Bijna de helft van zijn inkopen doet het bedrijf in het Noorden, aldus de jury. Daarbij etaleert het bedrijf dat het oog heeft voor duurzaamheid. Dat blijkt uit de het nieuwe kantoor in Assen, maar ook uit de ontwikkeling van een waterstoftankstation.

Tot slot gooit het bedrijf volgens de jury hoge ogen met zijn personeelsbeleid, waarbij een gezonde leefstijl, veilig werken en permanente scholing speerpunten zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.