Rineke Dijkinga’s opmars via de keukentafel

Rineke Dijkinga uit Sellingen heeft een missie: vertellen over ‘de kracht van eerlijke voeding’ en het belang van een gezonde levensstijl. Ze schrijft beststellers, verkoopt voedingsproducten van haar merk ‘à la Rineke’ en reist door het land om haar verhaal te vertellen.

Zo’n 600 mensen woonden onlangs de presentatie bij van haar vijfde boek Op weg naar meer energie. Die vond plaats in het Dominicanenklooster in Zwolle, een plek waar ze ook graag lezingen en cursussen geeft. ,,Bij voorkeur in de eetzaal”, zegt Rineke Dijkinga (54). ,,Die heet de refter, een benaming die is afgeleid van het Latijnse woord reficere. Dat betekent herstellen door voeding. Dat is precies wat we tot zo’n 100 jaar geleden deden: voedsel tevens zien als medicijn. Dat is ook waar het mij om gaat. Die refter heeft voor mij dus wel wat symboliek.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven