SCA verlengt contract met werkvoorzieningschappen

SCA Hoogezand en de werkvoorzieningschappen BWRI uit Hoogezand-Sappemeer en Iederz uit Groningen zetten hun samenwerking voort. De bestaande samenwerkingsovereenkomst is tussentijds opengebroken en verlengd tot 2020.

Deze verlenging houdt ook een uitbreiding van de werkzaamheden in. Het aantal productielijnen wordt uitgebreid van zes naar negen, is dinsdag bekendgemaakt. Dat betekent dat meer plaatsen beschikbaar komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op de locatie aan de Abramskade in Hoogezand voeren 150 medewerkers van de werkvoorzieningschappen sinds maart 2009 in- en ompakwerkzaamheden uit in opdracht van SCA Hoogezand.

De uitbreiding vindt plaats vlakbij de fabriek. SCA is daardoor in staat om sneller te reageren op de vragen vanuit de markt. Daarnaast betekent dat minder vrachtwagens de weg op hoeven en er dus minder kosten worden gemaakt en ook minder CO2-uitstoot plaatsvindt.

Door meer plaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil SCA ook ‘invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en haar plek in de lokale gemeenschap’.

Op de foto: De nieuwe afspraken worden bekrachtigd met handtekeningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.