Scheidend directeur Lambert Zwiers van VNO-NCW MKB Noord : ‘Het ondernemerschap in het Noorden is tot bloei gekomen’

Hij spreekt zelden over Groningen, Friesland of Drenthe. Scheidend directeur Lambert Zwiers van werkgeversclub VNO-NCW MKB Noord heeft het bij voorkeur over het Noorden. Hij is vol optimisme over de toekomst van het landsdeel, maar de drie provincies moeten dan wel beter samenwerken. „Als we in die verkruimeling blijven hangen, gaan we mooie kansen missen.”

Toen hij in 2008 na 30 jaar terugkeerde in het Noorden, was Lambert Zwiers (65) aangenaam verrast. ,,Het gebied stond er veel beter bij dan toen ik vertrok”, zegt de scheidend directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB Noord. ,,De uitstekende kwaliteit van de wegen, kanalen, havens, het vliegveld, het onderwijs. Toen ik weg ging, was de Hanzehogeschool er nog niet eens. De roc’s en de Rijksuniversiteit hadden enorme slagen gemaakt. De geweldige stedebouwkundige vernieuwing in de stad Groningen. De cultuur: het Groninger Museum, het Drents Museum, het Fries Museum, de festivals, Oerol. Dan het resultaat van al die investeringen in de natuur. Het stroomdal van de Drentsche Aa lag er vele malen beter bij dan eerder.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.