Veertien jaar geleden zette de diagnose MS de wereld van Sarah Kingma uit Emmen op zijn kop. Nu krijgt ze via webshop EasyToys een enorm podium voor haar sexy kledinglijn voor mensen met een beperking.

Door multiple sclerose belandde Kingma in een rolstoel. De Emmense ging twee jaar geleden naar Moskou voor een stamceltransplantatie. Het geld daarvoor kreeg ze bij elkaar via crowdfunding.

Panty’s die ook fijn zitten voor vrouwen met een stoma

In datzelfde jaar richtte Kingma Panty Pushers op. Dat moet uiteindelijk leiden tot een webwinkel waar mensen met een beperking de mogelijkheid hebben hippe hulpmiddelen te kopen waarmee ze gezien willen worden.

In de aanloop daar naartoe startte ze vorig jaar vanuit huis met de verkoop van zogeheten hold-ups. Panty’s die, zoals ze zegt, ook fijn zitten voor vrouwen met een prothese of een stoma.

Iemand moet zeggen: Schaam je niet

Seksualiteit kan lastig zijn voor mensen met een beperking, zoals ik. ,,Ik zie het als een eerste levensbehoefte. In mijn situatie vond ik moeilijk mensen die mij hierover advies konden geven. Hier rust eigenlijk een taboe op. Iemand moet opstaan en zeggen ‘schaam je niet’.’’

Om het podium voor haar panty’s te vergroten besloot Kingma contact te zoeken met Eric Idema van EasyToys, de grootste erotiekwebshop in de Benelux.

Verhaal van Sarah

Idema was direct om. ,,Wij willen seksualiteit op een leuke, speelse manier bespreekbaar maken. Sarah’s idee sluit daar goed bij aan.’’

EasyToys brengt de panty’s via de eigen webshop en die van Pabo een jaar lang aan de vrouw. Daarnaast biedt EasyToys ruimte ter beschikking om Kingma haar verhaal te laten vertellen. Idema: ,,Het is mooi dat we haar artikelen kunnen verkopen. Maar belangrijker is dat mensen het verhaal van Sarah horen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Emmen
e-commerce