Stakers Engie vestigen hoop op top Benelux

BRUSSEL/RODEN De directeur van Engie Benelux gaat praten met zijn Nederlandse collega over het verbeteren van het sociaal plan voor Engie Noord.

Die toezegging is volgens CNV-bestuurder Wilko van Niejenhuis gisteren gedaan tijdens het bezoek van ruim zestig stakers uit het Noorden aan het hoofdkantoor van de Beneluxdirectie van Engie (Cofely) in Brussel.

Philippe Van Troeye heeft de stakers gisteren ontvangen en ze aangehoord. CNV en FNV besloten naar Brussel af te reizen nadat voorstellen tot verbetering van het sociaal plan voor de 65 ontslagen werknemers in Noord-Nederland onvoldoende waren gehonoreerd. Het is nu afwachten wat het effect van het bezoek zal zijn, aldus Van Niejenhuis.

FNV en CNV voeren al weken actie tegen Engie. Ze hebben het personeel, dat ontslag is aangezegd, opgeroepen bezwaar aan te tekenen bij het UWV. De bonden vinden niet alleen de ontslagvergoeding te laag, maar hebben de indruk dat Engie niet het afspiegelingsprincipe - evenredige verdeling over leeftijdscategorieën - toepast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.