Staking Arriva: Warrige situatie te verwachten op station Groningen

Reizigers van Arriva moeten dinsdag op het Groninger Hoofdstation rekening houden met een onoverzichtelijke situatie. Machinisten met standplaats Groningen leggen dinsdag het werk.

De staking is uitgeroepen door de vakbond voor rijdend personeel, VVMC. Groningen is de eerste halte in een estafettestaking. Vorige week stonden de treinen van Arriva in het hele land stil, net als de bussen van de streekvervoerders.

De machinisten en conducteurs willen dat ze op dezelfde manier worden beloond als hun collega’s bij de NS. ,,We hopen op een uitnodiging voor een gesprek. Tot nu toe hebben we die niet gehad’’, zegt een woordvoerster van VVMC. ,,Blijft de uitnodiging uit, dan zullen er meerdere acties volgen.’’

In Groningen betekent de staking vandaag dat machinisten en conducteurs van Arriva met standplaats Groningen niet aan het werk gaan. Een aantal treinen zal daardoor uitvallen.

De staking heeft geen betreking op Arriva-medewerkers met een andere standplaats. Of een trein rijdt is dus volledig afhankelijk van de standplaats van de machinist.

Vanuit andere plaatsen naar Groningen toe zijn er op het ‘Arriva-spoor’weinig problemen te verwachten. Vanuit Groningen naar elders wordt al of niet vertrekken van trein bepaald door de standplaats van de machinist.

Zit er een machinist op de trein met standplaats Leeuwarden, is er niks aan de hand. Is de trein toebedeeld aan een machinist met standplaats Groningen, dan rijdt de trein niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.