Startup Fest Europe telt ook in Groningen evenementen

GRONINGEN In de zijlijn van Startup Fest Europa worden er in Groningen allerlei evenementen gehouden. Daarmee is dit weekend al begonnen.

Startup Fest Europa, dat komende dinsdag begint, trekt wereldtoppers naar Amsterdam. Tim Cook (baas van Apple) en Eric Schmidt (baas Alphabet/Google) spreken er, net als bijvoorbeeld de toppers van Uber, Airbnb en Booking.com om het niveau aan te geven.

Startup Fest is een Europeees evenement, waarin 25 landelijke partijen samenwerken om startups bij te staan in hun groei door ze samen te brengen met investeerders, topondernemers en ontwikkelaars. Van 24 tot en 28 mei worden er allerlei evenementen georganiseerd die startup-specialisten uit de hele wereld trekken. Er doen in totaal 14 steden mee aan Startup Fest.

In Groningen wordt vanavond al ondermeer begonnen met een Aquaton, waar creatievelingen hun ideeën loslaten op de data die vijf jaar IJkdijk (dijk met sensoren) hebben opgeleverd. In het UMCG is een Hacking Health, waar teams werken aan ideeën voor de gezondheidszorg. En in The Big Building is een Startup Weekend, waarin teams een businessidee uitwerken. Deze drie evenementen zijn zondagavond afgelopen. Dan presenteren de teams de uitwerking van hun ideeën.

Er is komende donderdag in Launch Cafe nog een 21 Bitcoin-computer hackathon. Dre machines zijn aanwezig en twaalf geselecteerde mensen met een goed idee mogen ermee ‘spelen’.

Er zijn ook nog twee lezingen. Een over Virtual Reality maandagavond tijdens de reguliere bijeenkomsten van SMC050 in Martiniplaza, die voor iedereen toegankelijk zijn. Tot slot spreken Marco Jansen (Catawiki) en Edwin Kuipers (Crowdynews) donderdag tijdens een VentureClass over het opschalen van een startup.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.