Steeds meer Drenten en Groningers verlaten de WW

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen en Drenthe blijft gestaag dalen. Dankzij de economische groei verliezen minder mensen hun baan en vinden WW'ers vaker werk.

In Drenthe zit nu 4,6 procent van de beroepsbevolking in de WW, in Groningen is dat 3,9 procent. Het landelijk cijfer is 3,8 procent.

De afname geldt voor vrijwel alle sectoren, behalve voor de horeca en de landbouw in Drenthe en de landbouw in Groningen. In deze sectoren groeit de werkloosheid door de beëindiging van het seizoenswerk.

Relatief veel WW'ers in Emmen

Binnen de Drentse gemeenten loopt het percentage WW-uitkeringen uiteen van 3,5 procent in De Wolden tot 5,5 procent in Emmen. In Groningen lopen de percentages uiteen van 3,3 procent in Ten Boer tot 5 procent in Appingedam.

Sinds november vorig jaar is het aantal WW'ers in Drenthe en Groningen afgenomen met ruim 5.500 personen. Dat betekent een daling van 18,7 procent in Drenthe en 20 procent in Groningen. Landelijk verlieten het afgelopen jaar bijna 73.000 mensen de WW, een daling van bijna 18 procent.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.