Tweedehands spullen verkopen? Vanaf 3 mei kan het niet meer op bol.com

Bol.com stopt met de tweedehands verkoopfunctie voor particulieren. Foto: ANP

Zoek je een koper voor je (studie)boeken, cd’s of dvd’s? Vanaf 3 mei kun je ze niet meer verkopen via bol.com. Het online warenhuis stopt met de verkoop van tweedehands spullen door particulieren.

Sinds 2007 konden particuliere verkopers hun tweedehands boeken, muziek of films aanbieden op bol.com. Volgens het bedrijf werkte dit goed en gemakkelijk. Omdat de zakelijke verkoop via bol.com de afgelopen jaren een vlucht echter heeft genomen, besluit het online warenhuis alleen nog verder te gaan met zakelijke accounts.

Tweedehands verkoop via andere platforms

Mensen die in de toekomst hun tweedehands spullen willen doorverkopen, worden door bol.com doorverwezen naar andere verkoopsites. In een mail aan gebruikers worden Boekenbalie (voor boeken), Studystore (voor studieboeken), Marktplaats of boekwinkeltjes.nl aangeraden als alternatieven. Ook het plaatselijke antiquariaat wordt als optie genoemd.

Voor mensen die nu nog verkopen via bol.com is het vanaf 3 mei niet meer mogelijk om artikelen aan te bieden. Vanwege de afhandeling van retourzendingen en uitbetalingen blijven de particuliere verkoopaccounts tot 1 juli 2021 beschikbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie