Van den Belt verkoopt zijn 32 tankstations aan Varo Energy

Varo Energy neemt 17 tankstations in Drenthe en Groningen over van pomphouder Van den Belt. De leverancier van brandstoffen wil zo groeien op de markt voor consumenten.

In totaal komen er 35 tankstations in handen van Varo Energy. Allen staan in het noorden van het land. In Friesland exploiteert Van den Belt vijftien tankstations, in Groningen zeven en in Drenthe tien. Na de overname blijft alleen het onderdeel voor olieverkoop aan professionele klanten in handen van de broers Gerrit en Arjen van den Belt.

Naar beurs

Varo, in Nederland eigenaar van de Argos-tankstations, staat op het punt naar de beurs in Amsterdam te gaan. De eigenaren, de investeringsmaatschappijen Reggeborgh van de familie Wessels en Carlyle alsmede oliehandelaar Vitol, willen 30 tot 40 procent van hun belang te gelde maken. Elk is voor een derde eigenaar.

Het bedrijf verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. Door een fusie met het Nederlandse Argos is het ook actief in de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in de Benelux en Frankrijk.

Forse investeringen

Arjen van den Belt spreekt van ,,een mooie deal’’ met Varo, waarmee al zaken werden gedaan via de olieopslag van het Zwitserse concern in Zwolle.

Tot verkoop werd besloten als gevolg van fikse investeringen die nodig zijn voor de distributie van alternatieve brandstoffen als btl-diesel, die gemaakt wordt uit afval. Nieuwe opslagtanks en leidingsystemen vergen al gauw 50.000 euro per tankstation, aldus Van den Belt.

De gebroeders zagen dat niet zitten, mede als gevolg van het feit dat ze binnen de eigen familie geen opvolger hebben. Hun bedrijf is daarvoor te groot geworden, aldus Arjen van den Belt. ,,Dan wordt de financiering een probleem.’’

Veertig medewerkers mee

Van de ongeveer vijftig medewerkers die ingezet worden in de brandstoffenverkoop gaan er per 1 juni veertig mee over naar de nieuwe eigenaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.