Vastgoed voormalig Aefides naar Arcona

GRONINGEN Het vastgoed van Steenwell uit Groningen wordt overgenomen door Arcona Capital. Het gaat om tien beleggingsfondsen met een totale waarde van 70 miljoen euro.

Zowel Steenwell als Arcona is een tamelijk onbekende naam. Ze zijn beheerders van fondsen die in het verleden onder andere namen bekend waren. Onder Steenwell hangen bijvoorbeeld fondsen van Aefides, een beleggingsinstelling die in 2009 failliet ging. Na het bankroet werden de fondsen overgenomen door S2.

Arcona heette tot een paar maanden geleden Palmer Capital. Arcona heeft een serie fondsen in beheer die tot een aantal jaren geleden werden aangestuurd door Middle Europe Investments (MEI).

Arcona neemt tien fondsen over. In die fondsen zit een serie gebouwen uit Friesland, Groningen en Drenthe. ’t Familiehotel uit Paterswolde en het pand van Autoborg in Groningen zijn onderdeel van de portefeuille.

De Steenwell-fondsen zijn eigenaar van veertien gebouwen in heel Nederland. De totale waarde is volgens Arcona ongeveer 70 miljoen euro. De bezettingsgraad van de panden is volgens Arcona 95 procent.

Het beheerd vermogen van Arcona loopt door deze transactie op tot circa 400 miljoen euro. In een persbericht zegt Arcona-directeur Guy Barker: ,,We denken dat het nu een goede timing is om een positie te nemen in Nederlands commercieel vastgoed. We zien mogelijkheden voor gelijksoortige overnames.’’

Arcona Capital is een vastgoed- en fondsmanager die actief is in Noord- en Midden-Europa. Het heeft kantoren in Deventer, München, Praag en Warschau.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.