Vergadering Pharma Slovakia gaat niet door

De rechter heeft de vergadering van Pharma Slovakia, die vandaag stond gepland, verboden. Ook moet er een onafhankelijk expert worden aangesteld.

Dat blijkt uit een vonnis van de rechtbank Assen.

Pharma Slovakia CV is een fonds dat belegde in twee farmaceutische bedrijven in Slowakije. Beleggers uit Noord- en Oost-Nederland stopten hier in het verleden zo’n 8,5 miljoen euro in. Een flink deel van dat bedrag zit nog in de pot.

Eigenlijk zou er vrijdag een vergadering zijn om een zogeheten ‘vereffenaar’ aan te stellen. Stichting Beheer Pharma Slovakia wilde tijdens die vergadering zichzelf uitroepen tot vereffenaar. Die mag de resterende 1,7 miljoen, overgebleven door de verkoop van het fonds, dan verdelen.

Maar een groep verweerders, onder leiding van Harry Kuiper uit Nieuw-Buinen, wil juist dat een onafhankelijke expert wordt aangesteld om het geld te verdelen. De rechter ging daar in mee. Vennoten mogen tijdens een nieuwe vergadering zelf een accountant aandragen. Voorwaarde is wel dat die onafhankelijke expert niet eerder bij dit dossier is betrokken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.