Vijf noordelijke bedrijven in innovatietop 100

GRONINGEN/ASSEN Drie bedrijven uit Groningen en Assen zitten met producten in de MKB Innovatietop 100. Ook twee Friese mkb’ers vertoeven in het klassement.

De Gronings-Drentse bedrijven waar het om gaat zijn Moton Lubricants uit Assen, Horus VR Experience uit Bedum en stichting Iturnit uit Groningen. Van deze bedrijven zat Horus al vaker met producten in deze top 100, waaruit mag blijken dat Horus tot de meest innovatieve bedrijven van Nederland mag worden gerekend.

Horus zit nu met VR Experience in de top 100. Met een VR-bril (virtual reality) is het patiënten mogelijk om virtueel het ziekenhuis te verlaten, want de bril geeft hen bijvoorbeeld het gevoel dat ze live bij een voetbalwedstrijd aanwezig zijn.

Iturnit spant zich in om de jeugd digitaal geletterd te krijgen, zodat hun onderwijs beter aansluit op de digitale wereld waarin ze later terecht komen. Afgelopen maanden was Iturnit actief op een basisschool in Appingedam.

Moto Lubricants maakt milieuvriendelijke spuitbussen. Het gaat daarbij niet om de gassen want die zijn al langer milieuvriendelijk, het gaat Moton om de PET press pack, een luchtdruk gedreven kunststof spuitbus.

LockHard uit Ureterp (lift in rolsteiger) en TiePie Engineering uit Sneek (computergestuurde meetinstrumenten) zijn de Friese bedrijven in de top 100.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.