Virtuele banenbeurs voor werkzoekenden, schoolverlaters en baanveranderaars in Drenthe

Foto: Corné Sparidaens

ZOO Werkt ‘t heeft voor donderdag 27 mei de Virtuele Banenbeurs Drenthe georganiseerd. Werkzoekenden, schoolverlaters en baanveranderaars kunnen die dag met hun eigen pc, tablet of mobiele telefoon in contact komen met ruim honderd werkgevers en opleiders in Drenthe.

Deelnemers kunnen via chat of beeldbellen met een werkgever of opleider in gesprek. Daarnaast staan workshops over bijvoorbeeld het in elkaar zetten van een professionele cv geprogrammeerd. Ook zijn sprekers vastgelegd voor het digitale evenement.

‘Nadat we vorig jaar een groot banenevent in de oude dierentuin in Emmen helaas moesten afblazen vanwege corona, zijn we op zoek gegaan naar alternatieve manieren om ontmoetingen te creëren tussen werkgevers, opleiders en kandidaten in onze arbeidsmarktregio’, licht wethouder Raymond Wanders van Emmen in een persbericht toe.

‘Zo ontstond het innovatieve idee van de digitale banenbeurs. Bezoekers kijken en kiezen zelf waar ze naar toe willen en met wie ze in contact willen komen. Interactie is daarbij het sleutelwoord.’

De virtuele stands van de werkgevers en opleiders blijven na 27 mei nog een jaar zichtbaar voor kandidaten.

De banenmarkt duurt donderdag 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie