Vleeswarenfabriek Scheemda verder als Henri van de Bilt

Vleeswarenfabriek Scheemda maakt een doorstart als onderdeel van Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt uit Beuningen, een 57 jaar oud bedrijf.

Er gaan minimaal vijftien van de 43 werknemers mee naar de nieuwe eigenaar, zo meldt curator Cees van der Maas. De curator wilde de naam van de overnamepartij niet vrijgeven, maar diverse bronnen melden dat het om Henri van de Bilt gaat. Dit bedrijf wil zich morgen presenteren.

Henri van de Bilt zet Vleeswarenfabriek Scheemda minimaal voor één jaar voort op de huidige locatie. Van der Maas: ,,Daarna is alles open. Misschen blijft het bedrijf in Scheemda, misschien verhuist het, misschien wordt wat anders bedacht. Het is aan de overnemer.’’

Van der Maas heeft met een paar partijen gesproken over een doorstart. Er was volgens hem veel geld nodig om het bedrijf voort te zetten. En Henri van de Bilt voldoet schijnbaar aan die voorwaarde. Van der Maas: ,,Meerdere partijen waren geïnteresseerd, maar je bent niet met een paar ton klaar als je dit goed wilt doen.’’

Vakbondsman Jan-Willem Compaaijen noemt een aantal van vijftien mensen die mee gaan ‘wel heel erg weinig’. Maar hij heeft nog niet met de mensen van Henri van de Bilt kunnen spreken omdat hij nog niet is geïnformeerd over de doorstartplannen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.