Wie wint vanavond de Drentse Ondernemingsprijs? Kijk hier live mee

Drie Drentse bedrijven doen vanavond in De Nieuwe Kolk een gooi naar de Drentse Ondernemersprijs. De prijsuitreiking begint om 20.00 uur. Beleef het hier mee.

De genomineerden zijn:

Waterking

Waterking Foto: Yolanda Visser
 

De crisis in de baggersector in 2007 heeft een creatieve ondernemingsgeest losgeweekt bij Jacob Knoop, directeur van Waterking in Tynaarlo. Het bedrijf ontwikkelde de Shredder Dredger voor het verhakselen en via een persleiding afvoeren van riet, rietwortels, stobben en grond, ideaal voor laagveengebieden.

Knoop bedacht daarop amfibische onderstellen voor graafmachines in moerassige gebieden. Deze zogeheten Waterking wordt via Dredging Equipment Holland inmiddels wereldwijd vermarkt. Volgens Knoop gaat 95 procent van de apparaten naar het buitenland. Bij Waterking zelf werken zeventien mensen in assemblage en verkoop. Het bedrijf besteedt veel maakwerk uit aan fabrieken in ons land.

BPZ

BPZ Foto: Yolanda Visser
 

BPZ in Tynaarlo, wat staat voor Bouwproducten Zomer, is gevestigd in Tynaarlo, maar verhuist naar Assen. Het bedrijf met circa 50 werknemers heeft zich ontpopt tot totaalleverancier van deuren en kozijnen, compleet afgemonteerd en zo nodig geplaatst door eigen monteurs.

Twee overnames hebben daartoe bijgedragen. Sinds 2013 bezit BPZ deurenfabriek Van Vuuren in Grou. In februari nam BPZ een belang in kozijnenfabrikant Harryvan in Slochteren. De groep biedt werk aan 190 mensen. Klanten zijn volgens directeur Matthijs Zomer middelgrote en grote aannemers van onder meer hotels, zorg- en ziekenhuizen en seriebouw. Van de jaarwinst is 10 procent gereserveerd voor het personeel.

Resato

Resato Foto: Yolanda Visser
 

Resato, dat onlangs met 80 werknemers is verhuisd van Roden naar Assen, houdt zich bezig met hogedruktechnieken tot 14.000 bar. Dat vertaalt zich in de productie van waterstraalsnijders en hogedruk-testsystemen voor de olie- en gasindustrie en hogedrukslangen.

Resato volgt de technische ontwikkelingen op de voet, adus topman Rob Castien. Reden voor het bedrijf om samen met Holthausen in Hoogezand een waterstoftankstation te ontwikkelen. Innovatie is het trefwoord op alle afdelingen van het bedrijf. Om personeel te trekken, innovatie en groei uit te lokken is het kantoor in Assen naar voorbeeld van bedrijven als Apple en Google zodanig ingericht dat werknemers veel werkplezier beleven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.