Xenos-winkels blijven behouden voor Groningen

De twee Xenos-winkel in de gemeente Groningen blijven behouden. Ze worden niet omgebouwd tot een vestiging van de Belgische internationale interieurketen Casa.

Het aantal Xenos-winkel dat in Nederland die gedaanteverwisseling zou ondergaan, is met vijftien teruggebracht. Daaronder zijn de filialen aan de Vismarkt en in winkelcentrum Paddepoel in Groningen, zo bevestigt een woordvoerder van Xenos.

Opmerkelijk

Het nieuws is opmerkelijk omdat Casa eind vorige maand bekend maakte dat de Groningse Xenos-filialen in september de nieuwe formule zouden krijgen. Kort daarop kwam de mededeling dat de verbouwing was uitgesteld tot volgend jaar. Nu blijkt dat in Groningen alles bij het oude blijft.

Familie Blokker

Zowel Casa als Xenos is eigendom van de familie Blokker, bekend van de gelijknamige winkelketen in huishoudelijke artikelen. Casa heeft zijn hoofdvestiging in België.

Volgens de woordvoerder van Xenos is van de vijftien locaties vastgesteld dat de Xenos-formule daar bij nader inzien toch beter past dan die van Casa. Hij bevestigt dat het gaat om filialendie goed draaien. De vijftien blijven nu ook gewoon onderdeel van het Xenos-concern en worden geen onderdeel van Casa.

Casa maakte in maart dit jaar bekend 110 van de 170-Xenos-winkels over te nemen, waarvan er dit jaar 50 tot Casa zouden worden verbouwd. De rest zou voor de zomer van 2019 volgen.

Leeuwarden wordt vooralsnog de enige stad in Noord-Nederland met een Casa-winkel. De verbouwing van de Xenos in De Centrale daar gaat wel door. Naar verwachting gaat de vernieuwde winkel in de loop van september open.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.