Zes ton voor Health Hub Roden

De innovatiewerkplaats Health Hub Roden krijgt een bijdrage van zes ton van Regio Groningen-Assen. In maart starten in het voormalige Cordis-gebouw 25 bedrijven.

Binnen Health Hub Roden werken straks Noord-Nederlandse kennisinstellingen, bedrijven en overheid samen op het gebied van medische technologie en gezond ouder worden (Healthy Ageing). Ondernemers kunnen er onderzoeksvragen neerleggen. Vijftig studenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan in februari aan de slag met de eerste drie onderzoeksopdrachten.

Na de Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe heeft ook Regio Groningen-Assen een financiële bijdrage toegezegd. In het kader van de regeling Regionale en Innovatieve Projecten is een bedrag van zes ton verzekerd, verdeeld over vijf jaar.

De interesse vanuit het bedrijfsleven is groot. De verwachting was dat in 2017 twaalf bedrijven aangesloten zouden zijn, maar vorige maand hadden zich al 25 bedrijven aangemeld. De officiële opening van het pand in Roden staat gepland op 10 maart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.