Zorgen bij personeel Schreuder Revalidatietechnieken Groningen

De ruim 50 werknemers bij Schreuder Revalidatietechnieken in Groningen maken zich zorgen over de werkgelegenheid bij het bedrijf.

Dat zegt bestuurder Bart Plaatje van FNV Metaal. De vakbond houdt 25 augustus een ledenvergadering voor de medewerkers van de leverancier van revalidatie- en mobiliteitsmiddelen.

Minder opdrachten

Plaatje zegt van moederbedrijf Jens Beenhakker in Rotterdam al op 15 juli een brief te hebben ontvangen, waarin de FNV wordt gemeld dat ze rekening moet houden met wijzigingen in de organisatie. Reden zou het wegvallen van opdrachten zijn. Onlangs besloot onder meer de gemeente Emmen een contract met Schreuder niet te verlengen.

Geheimzinnig

Plaatje zegt dat alle verzoeken van de FNV om een nadere uitleg onbeantwoord zijn gebleven. ,,Er hebben zich al zeker tien werknemers bij ons gemeld omdat ze bezorgd zijn. Die zien ook dat er werk verdwijnt. Als het bedrijf geheimzinnig blijft doen, moet er maar eens wat druk worden gezet om duidelijkheid te krijgen”, aldus de vakbondsman. Schreuder reageerde gisteren nog niet op een verzoek om een toelichting.

Jens Beenhakker heeft behalve in Groningen vestigingen in Amersfoort, Den Helder, Haarlem en Houten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.