17 vieze restaurants in Groningen en Drenthe

RTL Nieuws bracht maandagavond letterlijk smerig nieuws: het publiceerde de lijst met restaurants die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) verscherpt in de gaten worden gehouden. Zeventien keer prijkt er een vies Gronings of Drents restaurant op de lijst, negen in Groningen en acht in Drenthe.

Drie van de restaurants hebben hun hygiëne en voedselveiligheid nog steeds niet in orde, meldt RTL Buurtfacts, het online platform dat nieuws en feiten op gemeente-, wijk- en buurtniveau aanbiedt. Zo is Hasret in de Groninger Steentilstraat voor het laatst beboet in september 2015. Dat geldt ook voor Ming's Wokpalace in Emmen. Pizza Grill Amigo in Smilde kreeg in oktober vorig jaar voor het laatst een boete van de VWA.

Groningen

Zeven andere restaurants in Groningen staan ook op de lijst, maar hebben hun hygiëne en voedselveiligheid wel weer op orde. Het gaat om Golden River in Stadskanaal, Grillroom Restaurant Istanbul in Appingedam, Chinees Indisch Wokrestaurant Golden City in Ten Boer en Cafetaria de Wachtkamer, Amore Mio, Chinees Restaurant Wok Euroborg en Wah Hing, alle vier uit Groningen. Één zaak had de zaakjes ook op orde, maar bestaat inmiddels niet meer: Tel Aviv Israelische Specialiteiten.

Drenthe

In Drenthe stond nog een restaurant in Smilde onder verscherpt toezicht: Golden Wokpaleis. Deze en vijf andere restaurants kregen ook in 2015 het predikaat 'in orde'. Chinees Indisch Restaurant Palace in Gieten, Wok Bij Ling 02 in Emmen, Aladin in Klazienaveen, Hotel Restaurant Hoogeveen in Hoogeveen en Chinees Indisch Restaurant China Garden in Vledder zijn goedgekeurd door de VWA.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.