AD haringtest: Hoogeveen heeft de lekkerste, Borger de smerigste

In de jaarlijkse haringtest van het AD, hebben de keurders ook het Noorden weer aangedaan. Conclusie: Hoogeveen heeft de lekkerste haring, maar even verderop in Borger is de smerigste.

Vishandel Peter van Jaan in Hoogeveen krijgt van het AD een 8.5. De keurders zeggen over de vishandel: 'een visdetaillist die z'n vak goed verstaat. De moeite van een tussenstop waard.' Met dat cijfer eindigt Vishandel Peter van Jaan op de 37ste plek.

Ook Visspecialist Pasel uit Groningen heeft volgens het AD goede haring. 'Maakt van een goede haring een erezaak en werkt daar hard voor', vindt het AD. De haring wordt beloond met een 8 en daarmee bezet de visspecialist de 43ste plek.

Ook de Visfuik uit Zuidlaren en de zingende Groningse visboer Bert Zwier worden geroemd door het AD. Beide haringen worden met een 7.5 beloond.

Onverkoopbaar

Minder goed doen de supermarkten het. Zowel de haring van de Boni uit emmen, als die van de Jumbo uit Hoogezand krijgt een 0. Onverkoopbaar, volgens het AD.

Over Vistaria 't Vrolijke Maatje uit Delfzijl is het AD ook niet te spreken. 'Spontane braakneigingen', vermelden de testers. De haring wordt beloond met een 2.

Onderaan de lijst bungelt Vishandel Jos uit Borger. De haring uit Drenthe krijgt een 0 van het AD. De mening van de testers zegt genoeg: 'voer van de duivel.'

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.