Al ruim 130.000 mensen in Duitsland ingeënt met vaccin tegen corona

Foto: ANP

In Duitsland zijn tot nu toe meer dan 130.000 mensen ingeënt tegen het coronavirus. Tot donderdagochtend werden in totaal 131.626 vaccinaties gemeld bij het Robert Koch Instituut (RKI). Dat waren er 51.465 meer dan de vorige dag. Dit aantal kan ook late meldingen bevatten en geeft dus niet het aantal daadwerkelijk gevaccineerde mensen op één dag weer, benadrukt het Duitse RIVM.

Het RKI meldde gisteren dat al ruim 78.000 mensen in Duitsland een coronaprik hadden gekregen. Dat gebeurde vooral in bejaarden- en verpleeghuizen. Mobiele prikteams vaccineren er de meest kwetsbaren. Tegelijkertijd kan het zorgpersoneel de eerste prik halen in vaccinatiecentra. Wij keken hoe dat in zijn werk gaat in Berlijn.

Bewoners van verpleeghuizen

In de Duitse hoofdstad werden tot nu toe 9083 mensen ingeënt. De meesten zijn bewoners van verpleeghuizen (6.350). De overige 2733 gevaccineerden kregen de prik om professionele redenen. Onder hen medisch personeel van ziekenhuizen en instellingen met een hoog besmettingsrisico of met patiënten die een hoog risico lopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus