Bijlage Nederlandse Antillen: De heerlijke Antilliaanse afhaal

De Antilliaanse keuken is het mengelmoesje waarvan minister Stef Blok niet weet dat het een voedzame, maar ook vreedzame maaltijd is. Multicultureel eten. Tikje vet, dat wel.

Het ligt een beetje achteraf, restaurant Wah Hing in Groningen. Chinees-Indisch noemen ze zichzelf. Maar ook Antilliaans. Dat klinkt vreemder dan het is. Misschien is Indisch een beetje ver te zoeken. ,,Dat hebben we eraan geplakt omdat dat nu eenmaal gebruikelijk is bij Chinese restaurants in Nederland”, zegt de jongen achter de counter van het afhaalrestaurant, waar ook een paar tafeltjes staan. ,,Antilliaans zetten we er niet bij; dat weten de vaste gasten toch wel.” De helft van de clientèle is Antilliaans, de andere helft Nederlands en Chinees. De bediening zelf is Chinees van geboorte, maar spreekt vloeiend Papiamento en Nederlands.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.