Bijna op vakantie? Frankrijk laat gevaccineerde reizigers uit EU vanaf 9 juni toe. Je hoeft in dat geval geen negatieve coronatest te laten zien

Foto: ANP

Frankrijk laat reizigers uit andere landen van de Europese Unie vanaf 9 juni toe als ze zijn ingeënt met een van de vier in Europa goedgekeurde coronavaccins. Dit heeft de staatssecretaris voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, tegenover de nieuwszender BFMTV bevestigd.

Het is niet nodig ook een negatieve coronatest te tonen als men volledig gevaccineerd is met middelen van AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), Moderna of Pfizer. Maar andere reizigers, zoals die vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, moeten wel een negatieve test laten zien.

Stoplicht

Frankrijk gaat 9 juni de grenzen verder openen en daarvoor wordt net als in andere landen een beoordelingssysteem ingevoerd waar landen kleuren van een stoplicht krijgen.

Die moeten aangeven in welke mate ze nog door het coronavirus geplaagd worden. De beperkingen voor het inreizen zijn dan net als in ons land afhankelijk van de groene, oranje of rode kleur waarmee het land van herkomst is aangemerkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus