Bijwerkingencentrum Lareb ziet geen reden om te stoppen met vaccin AstraZeneca. Directeur Agnes Kant: 'Het gaat om een verdenking van een trombose, zonder ernstige gevolgen'

Foto: ANP

Bijwerkingencentrum Lareb heeft in Nederland één melding van een mogelijke trombose over het vaccin AstraZeneca ontvangen. ,,Het gaat om een verdenking van een trombose, zonder ernstige gevolgen”, zegt Agnes Kant, epidemioloog en directeur bij Lareb

Zij ziet geen reden om te stoppen met het coronavaccin. ,,We zien niets bijzonders, maar we zijn er natuurlijk wel extra alert op”, aldus Kant.

Volgens de meest recente cijfers van Lareb zijn er van alle vaccins tot nu toe 6426 meldingen van bijwerkingen binnengekomen. Verreweg de meeste van deze meldingen, bijna 5800, kwamen na inenting met het vaccin van Pfizer/BioNTech. 'Slechts' 159 meldingen gingen over het vaccin van AstraZeneca.

Denemarken

Denemarken maakte donderdag bekend voorlopig te stoppen met het vaccineren van mensen met AstraZeneca. Reden is dat daar herhaaldelijk melding is gemaakt van bloedstolsels bij mensen die waren ingeënt met het middel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus