De slechtste en de beste grappen rond het WK voetbal

Humor (?) rond het WK voetbal

Het WK Voetbal in Rusland is een week bezig en het is natuurlijk een bron van inspiratie voor humoristen. Een overzicht van de slechtste en van de beste grappen.

Op Instagram, Twitter en Facebook kun je er niet tegen knipogen. Mislukt een inworp met koprol van een Iraanse speler, even later staat het fragment al met een komische tekst op het web.

Verliezen de Duitsers van Mexico, dan scoren de humoristen met leuke (?) oneliners.

En natuurlijk is er leedvermaak. Want volgens sommigen is dat het beste vermaak. Over de Nederlanders die thuisblijven, over de Italianen die niet meedoen, over de Marokkanen die er al uit liggen. Ja, we blijven lachen.

Live: Marokko verlaat als eerste het WK.

Over de vraag of het goede dan wel foute humor is kun je uiteraard twisten. Gelukkig kennen we in ons land nog de nodige zelfspot. De NOS plaatste een fraai speelschema voor het WK. Zonder Oranje.

In Nederland gniffelen we ondertussen nog steeds om het verlies dat de Duitsers leden tegen Mexico. 

De mensen van het Belgische radiostation Studio Brussel lachen ondertussen de Nederlanders keihard uit omdat Oranje er niet bij is in Rusland. Zie hun geslaagde grap over het zogenaamde vertrek van de Nederlanders naar Rusland.

De nationale elf van Senegal hielden de eer van Afrika hoog op het WK door Colombia te verslaan. Dat inspireerde grappenmakers tot dit hoogstandje. De prijs voor de slechtste fotoshoppers gaat derhalve naar...

Ook over het randje. En over vooroordelen gesproken... De agenten van Opsporing Verzocht zijn ingezet als videoref rond de wedstrijden van Marokko.

Mexico verslaat Duitsland en de bondskanselier pleegt een telefoontje met president Trump.

Eenvoudige uitleg van een best wel ingewikkelde spelregel. Op het veld helpt deze uitleg niet.

Deze grap is slechts één wedstrijd houdbaar.

Ikea werft personeel in Nederland en Italië. O, en wie zei ook al weer dat Duitsers geen humor hebben?

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.