De zomer komt er aan. Het wordt 25 graden!

Foto: Shutterstock

De zomer komt er aan. Het wordt 25 graden!

De zomer nadert. Vanaf volgend weekeinde kunnen we warm weer verwachten. In het zuiden kan het kwik zelfs oplopen tot 25 graden, meldt Weerplaza.

Eerst nog even herfst

Deze week is het nog even doorbijten. Uitgerekend in de meivakantie doet het weer eerder aan de herfst denken dan aan het voorjaar.

Het is regenachtig en koud. Vooral op dinsdag en woensdag kan het hard gaan regenen. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. De thermometer komt niet verder dan een graadje of 11. Dat is koud voor deze periode van het jaar.

Harde windstoten en code geel

In de nacht van maandag op dinsdag geldt in het Waddengebied, langs de westkust en ook in Zuid-Limburg code geel vanwege harde windstoten. De wind kan snelheden bereiken tot 80 kilometer per uur.

Lekker lenteweer

Woensdag knapt het weer op. De kans op buien blijft bestaan, maar die worden afgewisseld met lange droge perioden waarin de zon af en toe even doorbreekt. Op die momenten hebben we lekker lenteweer.

Donderdag en vrijdag loopt het kwik verder op en in het weekeinde wordt het naar verwachting zomers warm. In het zuiden van ons land bereikt het kwik de hoogste waarden. In het Noorden halen we met een beetje geluk de 20 graden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra