Dit zijn de 5 gekste, grappigste en beste kapsels uit de geschiedenis van het EK voetbal

Abel Xavier. Foto: EPA

Niemand zo ijdel als een voetballer. De vijf meest opvallende kapsels uit de geschiedenis van het Europees Kampioenschap voetbal.

5. Phil Foden (2021)

De groeibriljant van Manchester City besloot zijn haar te bleken voor het EK. Zijn witte haar is niet alleen een verwijzing naar het shirt van Engeland, maar ook naar het kapsel van Paul Gascoigne tijdens het EK in Engeland in 1996. Het enfant terrible van destijds deed precies hetzelfde. Volgens Britse media zal de volledige selectie van Engeland het voorbeeld van Foden en ’Gazza’ volgen bij een kampioenschap van Engeland.

loading  

4. Abel Xavier (2000)

De Portugees Abel Xavier was een extravagant type voetballer. Niet alleen zijn kapsel was blond, ook zijn baard. Speelde bij tal van clubs waaronder een jaartje PSV. Vooral bekend van het EK 2000 en het WK 2002. Pakte een rode kaart tijdens de halve finale van het EK in België en Nederland. Met zijn hand voorkwam hij een doelpunt van Frankrijk. Zidane schoot raak uit de penalty. Xavier werd naderhand geschorst vanwege protesten tegen de scheidsrechter.

loading  

3. Marek Hamsik (2016/2021)

Hij is zeker niet de enige voetballer die zichzelf een hanenkam heeft aangemeten. Ook Mario Balotelli, Radja Nainggolan en Arturo Vidal hadden er een. Bij Hamsik is het echter echt zijn handelsmerk. Al sinds 2010 heeft hij hetzelfde kapsel. Het draagt bij aan de indrukwekkende uitstraling van de uitblinker en leider van het Slowaakse voetbalteam.

loading  

2. Ivan Perisic (2016)

De Kroaat Ivan Perisic had het maar druk met zijn kapsel tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk in 2016. Tijdens de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Turkije kwam hij veld op met een geschoren 4 aan de ene kant van zijn hoofd en de kaart van Kroatië aan de andere kant.

In de laatste groepswedstrijd van het toernooi tegen Spanje ging hij nog verder door achterop zijn hoofd de roodwitte blokjes van het thuisshirt te laten kleuren. Voor de achtste finale van Portugal liet hij het opnieuw bijkleuren. Dit jaar is Perisic weer een van de basisspelers bij Kroatië. Zijn kapsel is dit keer minder spectaculair. Tot nu toe dan...

loading  

1. Ruud Gullit (1988)

Het kapsel van Gullit is niet zo extravagant of patriottisch als de coupe van Perisic. Het is wel iconisch. In 1988 werden er zelfs petjes verkocht met dit kapsel. Captain Dread leidde als aanvoerder Nederland naar zijn eerste en nog altijd enige hoofdprijs. Zijn kapsel staat nog altijd symbool voor het succes van het team van Michels.

loading  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
EK voetbal