Doe eens wat anders dit weekend!

In je pyjama voor de buis zitten en series kijken, klussen of op familiebezoek gaan, dat kan ieder weekend. Daarom zetten wij vijf 'anders-dan-anders' doe-tips voor je op een rijtje.

Heb je niet zoveel met klassieke muziek, maar zou je wel eens naar een concert willen gaan? Ga dan zondag naar de Oosterpoort in Groningen. Om 15.00 uur speelt het pas opgerichte Kamerorkest van het Noorden. De toegang is gratis.

Pak je schepnet, trek laarzen aan en haast je zondag naar de vijver in het Steenbergerpark in Hoogeveen voor Slootjesdag! IVN Hoogeveen geeft visles en vertelt welke beestjes er allemaal leven in het water. Deelname is gratis. Let op! Aanmelden is verplicht en kan via deze link, kinderen zonder zwemdiploma moeten vergezeld zijn van een volwassene.

Midden in het bos naar akoestische muziek luisteren. Dat kan zondag bij het Boet'n Deure festival in Odoorn. Met Vals Plat, Heiko Ahrend Bluegrassband, Ruud Fieten, Harlequin Hovers, The Moonshine Hollow Band, Two of a Kind en Jan Henk de Groot met band op het programma. 

In de synagoge in Groningen is vanaf morgen de tentoonstelling Getuigen langs het spoor te zien. In de tentoonstelling staan mensen centraal die opgroeiden nabij het spoor waarover tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeporteerden vervoerd werden.  Zestien Nederlandse en Duitse omwonenden van het spoortraject vanaf Westerbork via Winschoten naar Leer (DE) en het Oosten vertellen in een film hun verhaal. Verder zijn er historische foto's en portretten van fotograaf Sake Elzinga.

De expositie maakt deel uit van een Duits-Nederlands project, Op de weg van Anne Frank. De synagoge is open van 13.00-17.00 en de toegang bedraagt vijf euro.

In Ezinge kun je terecht voor een heuse pelgrimage. De groep 'Pelgrimeren in Noord-Groningen' heeft een nieuwerwetse vorm voor de eeuwenoude pelgrimstochten bedacht. Vanaf de parkeerplaats bij de tennisbanen in Ezinge start zondag om 14.00 uur een wandeling van vijf tot acht kilometer, waarbij ook de kerk van Ezinge bezocht wordt. Deelname kost drie euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.