Domeinnaam Sinterklaas.nl onder de hamer

Op veilingsite Catawiki, met hoofdkantoor in Assen, wordt sinds vrijdag de domeinnaam Sinterklaas.nl te koop aangeboden. Het veilinghuis verwacht een minimale opbrengst van 30.000 euro.

Sinterklaas.nl was voorheen in het beheer van een stichting en wordt nu voor het eerst in de geschiedenis verkocht. Catawiki denkt dat de site interessant is voor commerciele doeleinden en hoopt op een opbrengst van rond de 30.000 euro. Momenteel is het hoogste bod 10.100 euro. De veiling loopt tot 6 juli.

Zwartepiet.nl

Eind vorig jaar veilde het Asser veilinghuis zwartepiet.nl. Door voor- en tegenstanders van Zwarte Piet werd toen fanatiek tegen elkaar opgeboden. De opbrengst bleef mager: voor 'slechts' 2703 euro ging de domeinnaam weg.

Duurste domeinnamen

Beide bedragen vallen in het niet bij de bedragen die voor de duurste .nl-domeinnamen zijn neergeteld. Voor zover bekend zijn dit ze:

Vakantie.nl      2,5 miljoen euro

Voetbal.nl       453.780 euro (1 miljoen gulden)

Seks.nl            230.000 euro

De allerduurste domeinnaam is insurance.com. Die werd verkocht voor 31 miljoen euro.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is ontwikkeld om websites gemakkelijk op te kunnen zoeken. Achter iedere domeinnaam zit een uniek IP-adres, dat bestaat uit een combinatie van cijfers en getallen. Om de ingewikkelde combinatie niet te hoeven onthouden is de domeinnaam bedacht.

Eerste domeinnaam

De eerste .nl domeinnaam die in Nederland is geregisteerd was cwi.nl, op 25 april 1986. De domeinnaam werd toegekend aan Piet Beertema, die werkzaam was voor het Centrum voor Wiskunde en Informatica. Momenteel zijn er ongeveer 5,6 miljoen .nl-domeinnamen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.