Douwe Bob net naast top tien

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Stockholm moest Douwe Bob met zijn Slow Down zaterdagavond genoegen nemen met een elfde plek.

Douwe Bob mocht in de finale als derde aantreden, na België en Tsjechïe. Vroeg in de avond optreden kon wel eens in zijn nadeel werken, zei songfestivalcommentator Cornald Maas vooraf.

Het Europese liedjesfestijn werd gewonnen door Oekraïne. Zangeres Jamala maakte indruk met het nummer 1944, over de deportatie van de Krim-Tataren naar Azië door de Sovjet-Unie. Australië werd tweede met het nummer Sound of Silence. Rusland sloot de top drie af met het door Sergey Lazarev uitgevoerde You are the only one.

Door de nieuwe stemprocedure bleef de uitslag van het Songfestival tot op het laatste moment onvoorspelbaar. Lange tijd leek de Australische Dami Im te gaan winnen. De kijkers kozen echter voor Jamala als favoriet.

Ruim 4,2 miljoen mensen zagen Douwe Bob zaterdagavond ‘I love you’ fluisteren in de 10 seconden stilte. Een prima optreden en de zwoele knipoog waarmee de 23-jarige Amsterdammer zijn optreden afsloot bleken echter niet genoeg voor een plek in de top tien.

Bekijk hier het optreden van Douwe Bob en het winnende optreden van Jamala.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.