Drenthe houdt twee Bib Gourmands, Groningen verliest er eentje

Restaurant Korensant Verhildersum in Leens verliest zijn Bib Gourmand. Drenthe en Groningen zijn in 2019 nog met drie restaurants vertegenwoordigd op de erelijst van Michelin.

Bij Jaap in Assen, Sukade in Meppel en Bistro 't Gerecht in de stad Groningen handhaven hun plekje op de lijst met restaurants die voor niet al te veel geld een bijzonder goede prestatie leveren.

Ook op de lijst en net buiten Drenthe en Groningen:

  • Bistro Nijeholt in Beetsterzwaag
  • Herberg de Witte Gans in Dalfsen
  • Le Petit Bistro in Sneek
  • Bovenmeester in Steenwijk

Maximaal 37 euro

De Bib Gourmand is het kleine broertje van de Michelin-ster, de beloning die de bandenfabrikant jaarlijks uitdeelt aan de beste restaurants ter wereld. Die sterrenrestaurants zijn de moeite waard, maar vaak wel duur.

Zo niet de Bib Gourmand-restaurants. De criteria van Michelin: de restaurants moeten 'een volledig menu (voor-, hoofd- en nagerecht) aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier'.

Driehonderd restaurants

Michelin heeft driehonderd restaurants in de Benelux beloond met een Bib Gourmand. Op de lijst staan 42 nieuwe binnenkomers. België scoort met 157 eetgelegenheden het best, Nederland heeft er 129, Luxemburg komt uit op 14.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.